Hoppa till huvudinnehåll

Över hälften av frisörerna klipper svart

Bild: yle hårtvätt

Hela 60 procent av alla frisörsalonger säljer sina tjänster svart, vilket är en rejäl ökning från förra årets 49 procent, visar uppgifter från Skatteförvaltningen. Inom branschen tar man nu itu med problemet med hjälp av projektet Pålitlig skönhet.

Pålitlig skönhet är ett certifieringföretag som säljer pålitlighetscertifikat till företag inom skönhetsbranschen. En enskilld frisör kan på det här viset köpa sig en pålitlighetsstämpel för en årsavgift på ungefär 300 euro så länge företagaren uppfyller certifieringskraven.

Pålitliga frisörer certifieras med ett klistermärke så att konsumenterna ska känna igen dem. pålitlig frisör

Kraven slås fast av en oberoende utvärderingskommitté, och kontrollerna utförs i sammarbete med registreringstjänsten Suomen Tilaajavastuu. I utvärderingskommittén sitter representanter från Servicefacket PAM och Finlands Frisörföretagare rf.

I certifieringskriterierna ingår bland annat att kunden ska få kvitto för alla tjänster, prislistan är synlig från utsidan av salongen och att personalens utbildning och examina är synliga på salongens webbsida och i själva salongen.

Läs också:
Framåt i kampen mot den gråa ekonomin

Läs också