Hoppa till huvudinnehåll

Thomas Järvhedens mardrömsgig i Närpes

Bild: Thomas Järvheden thomas järvheden

I svenska standuppkretsar går det en legend om Thomas Järvheden mardrömslika gig i Närpes. Vi låter Thomas berätta hela historien.

Thomas Järvheden, Magnus Betnér och Måns Möller befann sig enligt legenden i Närpes för att göra en ståuppshow. De visste inte vad som väntade dem. Thomas bekräftar att historien är sann.

- Det var någon konstig arrangör som hade tagit dit mig och Magnus Betnér och Måns Möller. Det var inte ens halvfullt och många som var där kunde inte ens svenska, eller så var de bara så fulla att de inte förstod något. Det var risk för handgemäng. Det kändes mer som att vi kom och störde deras supande.

När Thomas äntligen kommit igång och kände att han fångat några i publiken var det någon som ropade "ROLIGARE". Det måste vara det närmaste en avrättning en ståuppkomiker kan komma.

- Jag tänkte mycket efter på vad man egentligen ska svara på något sånt. Han ville ju ha roligt, men han kan ju ändå inte tro att jag medvetet går på halvfart och tänker "jamen det var ett bra förslag, då gör jag roligare". Det är klart man gör det roligaste man kan av situationen, skrattar Thomas.

Publiken kastade flaskor

Slagsmålet hängde i luften. När Magnus Betnér gjorde sin kaxiga show var det någon som kastade flaskor mot scen, om Thomas kommer rätt ihåg.

Efter giget samlades komikerna och några få ungdomar som gillat showen för en efterfest. I ett skede reste sig en av killarna och Thomas minns att han var så full att han knappt kunde gå. De rikssvenska komikerna undrade om han faktiskt skulle gå hem?

- Nej jag ska hämta mer moscha, var svaret.

- Så då tog han bilen, minns Thomas.

En tragisk födelsedag i Närpes

Dagen efter giget var inte bättre.

- Det var samma helg som jag fyllde 25. Det var en oerhört tragisk födelsedag. Giget gick som det gick och vi vaknade upp dagen efter och det var söndag i Närpes och ingenting var öppet. Inte ens en kiosk. Det var som om till och med fåglarna var deprimerade.

Nyligen publicerat - X3M