Hoppa till huvudinnehåll

Gymnasieflickorna för första gången i gatustafetten

Korsholms gymnasiums flicklag i gatustafetten
Korsholms gymnasiums flicklag i gatustafetten Bild: Yle/Roger Källman korsholms gymnasium

Korsholms gymnasium har i år tre lag anmälda till gatustafetterna. Vi träffade medlemmarna i flicklaget, ett par timmar innan avfärden söderut.

Emma Ruuhinen, Jessica Heinonen, Julia Myllyviita, Cecilia Niemi och Elin Sund är alla taggade inför tävlingen De och tränaren Sini Hyytinen säger alla ändå att det viktigaste är att delta och ha roligt. Hur laget placerar sig är mindre viktigt.

I fjol skar man ner på de långa distanser för flickorna i stafettkarnevalen. Efter protester fick skolorna meddela vilka distanser de vill ha och i år får flickorna i gymnasierna alltså första gången delta i gatustafetten.

Läs också: Stafettkarnevalsreform väcker kritik (24.5.2012)