Hoppa till huvudinnehåll

Mathias: Magrare och svagare

Analysen utförs. Bild: Yle/Bettina Aspfors konditionsdagboken

26.5 En månad har gått sedan fläskisbussen landade i Borgå. Budskapet som mottogs då stod ganska klart. Gå ner i vikt eller så är allt snart slut. Sagt och gjort! En diet ackompanjerad med ökad träning inleddes. När samma fläskisbuss landade i Lovisa var det dags för en kontroll och sanning!


Med en tydlig oroskänsla i magen närmade jag mig långtradarflaket. Ja alltså testet utförs inne i en långtradare om nu nån undrar. Nåväl, tanken på att jag kanske de facto har gått upp under månaden och att min fettprocent har ökat från 30 till 45 är hemsk men ack så levande i mitt huvud. Som till schavotten stegar jag uppför trappstegen som leder till testrummet. Sakta med sega steg.

Testet är indelat i tre delar. Först mäts gripkraften med en sorts underlig manick man ska klämma om så hårt det går. Sen kommer själva "huvudtestet". Av med strumpor och skor. Ställa sig på nåt som liknar en våg från 3000-talet. Sen trycker den vänliga damen på en knapp och maskinen börjar surra och mäta och mäta och surra. Till slut är det gjort. Det enda jag hann uppfatta var att vikten nog har gått ner. Puh!

Till sist ska man ligga ner på rygg och ta det lugnt. En pulsmätare fästs vid kroppen och nu ska då allmänkonditionen mätas. Men det är jag inte orolig över. Jag vet att min kondis är ganska bra. Nu till analysen.
JAG HAR MAGRAT!!! FEM kilo på en månad. Det är fint va? Men det allra viktigaste är att fettet som omger mina inälvor har försvunnit. Inte helt förstås men betydligt. Enligt analysexperten är det alltså allra viktigast. Från 124 till 110,9 enheter. (det ska vara så nära 100 som möjligt)

Det som känns konstigt är att min muskelmassa har minskat med ett kilo på en månad. Hur tusan kan det vara möjligt? Med hård träning fem gånger i veckan? Nå, experten ger svar på det också. Tydligen kan långdistansträning äta upp muskelmassa. Tydligen borde jag ha lyft en massa skrot på gymet också. Men det tänker jag inte börja med hörni.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland