Hoppa till huvudinnehåll

Mellan två kön

Pojktanten
Pojktanten Bild: Ester Martin Bergsmark 6261 0194 000

Pojktanten är en berättelse om att växa upp med en känsla av utanförskap, att inte vilja kategoriseras som kvinna eller man.

Ordet myntades av författaren Eli Léven som precis som regissören själv medverkar i filmen. När Ester Martin såg Eli på avstånd kände han för första gången igen sig själv hos någon annan. Långt senare möts de, blir vänner, älskare och själsfränder och Ester Martin anammar Elis ord för att beskriva sig själv: pojktant.

Genom att växla ett dokumentärt samtal mellan Ester Martin och Eli i badkaret med iscensatta episoder ur en pojktants uppväxt lyckas filmen berätta en djupt personlig historia som också är allmängiltig. En dokumentär saga om en människa mellan två kön, som för att överleva måste skapa ett tredje.

Dok: Pojktanten (She Male Snails)
Yle Fem torsdag 30.5.2013 kl. 22.00
30 dagar på Yle Arenan efter sändning

Regi: Ester Martin Bergsmark