Hoppa till huvudinnehåll

Tänk tvärtom i Hangö och satsa rätt i Raseborg

Ilse Klockars och Egon Blomqvist. Bild: Yle/ Bubi Asplund radiodiskussion,Raseborg,Ekenäs

Ilse Klockars, Hangö, är ingen knutpatriot, men det är Egon Blomqvist, Karis. Hur går det i en ny stad när alla politiker drar hemåt, så som det verkar vara i Raseborg? Måndagssnackarna gav också tips till krisgruppen i Hangö - tänk tvärtom!

Ilse Klockars och Egon Blomqvist diskuterade konsulten Pentti Martiskainens kritik av Raseborg. Blomqvist säger att han förstår att politikerna drar hemåt, men de borde i stället satsa där det lönar sig.
-Vad gör vi med ett resecenter i Ekenäs när det är Karis staden borde satsa på i det fallet?

Ilse Klockars efterlyser en gemensam strategi för Raseborg och också för Hangö. En krisgrupp ska fundera på hur stadens ekonomi ska förbättras, men kommer den alls att lyckas?
Ilse Klockars tror det blir svårt med tanke på den snabba tidtabellen, i stället önskar hon att både politiker och tjänstemän får mera tid på sig. Samtidigt borde de tänka annorlunda: Vad är vårt gemensamma mål och hur når vi det gemensamt?

Blomqvist och Klockars pratade också om Hangö gymnasiums studenter som klarade sig bra i studentskrivningarna och om stafettkarnevalen.