Hoppa till huvudinnehåll

Finländarnas trafikförseelser höjde brottsstatistiken

Bild: YLE/Rolf Granqvist rattfylleri

Antalet brottsanmälningar och brott som har kommit till polisens kännedom ökade under början av året jämfört med början av fjolåret. Det beror på att finländarna har begått nästan 10 procent flera trafikförseeleser under perioden januari-april i år jämfört med samma period i fjol.

Antalet drogrelaterade brott ökade också, liksom polisens utryckningar till privata hem. Andelen misshandelsfall och brotten mot liv minskade trots allt avsevärt jämfört med året innan, med hela 12 procent, liksom brottsanmälningarna om familjevåld.

Räknar man bort trafikförseelserna har antalet brott sjunkit med nästan 5 procent under januari-april i år.

Enligt polisöverdirektör Mikko Paatero har polisen också kunnat avslöja och hindra flera våldsbrott eller brott mot egendom i jämförelse med fjolåret.

Läs också