Hoppa till huvudinnehåll

Också Päivi Storgård har blivit hotad

Päivi Storgård
Päivi Storgård Päivi Storgård Bild: SFP storgård

Svenska Folkpartiets viceordförande Päivi Storgård uppger att även hon tagit emot hotelser. Storgård säger att hon för några veckor sedan fick ett anonymt samtal där en mansröst hotade henne med våldtäkt.

Storgård säger till Yle nyheter att hon inte gjort någon polisanmälning.

- Sådana här hotelser är vardag för mig, jag har blivit hotad till livet förut. Skulle hotelserna däremot gå ut över mina barn skulle jag göra en polisanmälan, säger Storgård.

Flera offentliga svenskspråkiga personer har mottagit hot under de senaste dagarna, bland dem tv-journalisten Bettina Sågbom och Helsingin Sanomats redaktionschef Paula Salovaara.

I sociala medier samlar man nu folk för en demonstration mot näthat och hotelser mot svenskspråkiga imorgon. Det är meningen att demonstrationen ska starta från Tre Smeder-statyn i centrum av Helsingfors klockan 14. Päivi Storgård är själv med och ordnar demonstrationen.

- Demonstrationen är öppen för alla, vem som helst får komma. Den är en uppmuntran till politikerna att ta frågan om näthat och hotelser mot svenskspråkiga på allvar. Hittills har man tigit ihjäl den här frågan, säger Storgård.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Läs också:

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes