Hoppa till huvudinnehåll

Abidals era i Barca slut

William Gallas och Eric Abidal
Eric Abidal (till höger) spelade VM 2006 och 2010. William Gallas och Eric Abidal Bild: YLE abidal

Den franska backen Eric Abidals kontrakt med Barcelona tar slut efter pågående säsong och klubben kommer inte att erbjuda honom ett nytt kontrakt.

33-åriga Abidal skulle själv gärna ha fortsatt i Barca.

- Jag skulle ha velat stanna kvar och spela i Barcelonas tröja men klubbens ledning var av annan åsikt och jag måste godkänna deras beslut, sade Abidal på en presskonferens på torsdagen.

Klubbens ordförande Sandro Rosell mjukade dock upp det hela genom att säga att Barcelonas dörrar kommer att vara öppna för fransmannen i fortsättningen.

- När Abidal avslutar sin spelarkarriär kan han komma tillbaka till Barcelona och då blir han teknisk chef för juniorakademin, sade Rosell.

Abidals två sista säsonger i Barcelona var svåra då man i mars 2011 hittade en tumör i hans lever. Han opererades men var tillbaka i hetluften bara två månader senare då han spelade 90 minuter när Barcelona slog Manchester United i Champions Leaguefinalen.

I mars i fjol gick Abidal igenom en levertransplantation men lyckades i april i år än en gång göra en lyckad comeback då han spelade fyra matcher i La Liga.

Han har spelat 61 landskamper för Frankrike, bl.a. i VM 2006 och 2010 samt i EM 2008.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport