Hoppa till huvudinnehåll

Lovisa fick rätt i tvisten mot Keskimäki

Tiina Keskimäki
Tiina Keskimäki bekantar sig med handlingar i samband med målet Tiina Keskimäki Bild: Yle/Sune Bergström keskimäki

Östra Nylands tingsrätt gav på fredag Lovisa stad rätt i det såkallade Keskimäki-fallet. Förra näringslivsansvariga Tiina Keskimäki har beskyllt Lovisa stad för olaga uppsägning.

Östra Nylands tingsrätt beslöt enhälligt att ge Lovisa stad rätt. Tingsrätten kräver också att Tiina Keskimäki ersätter Lovisa stad för rättegångskostnaderna. Ersättningssumman är 40 000 euro plus räntor.

Tiina Keskimäki meddelade genast att hon absolut för ärendet vidare till hovrätten.

Lovisa stads förvaltningsdirektör Christoffer Masar säger att domslutet i tingsrätten var väntat. Grunderna i domen är de samma som staden har fört fram. Masar säger att det också var väntat att Keskimäki vill gå vidare till hovrätten med fallet.

Tiina Keskimäki har av polisen fått en kopia av det oundertecknade papper som Lovisapolitikerna är oense om vad det egentligen är, ett brev, ett arbetsdokument, en skrivelse, eller en pro memoria. I papperet frågas om stadsstyrelsens första viceordförande Janne Lepola, Samlingspartiet, kan fortsätta som medlem i stadsstyrelsen under rättsprocessen.

Tiina Keskimäki är speciellt upprörd över en parentes i texten: (att säga upp TK, har varit stadens officiella linje).

Keskimäkifallet
Utdrag ur det mångomtalade papperet som sändes mellan Lovisapolitikerna Keskimäkifallet Bild: Yle/Sune Bergström utrdag ur skrift


Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland