Hoppa till huvudinnehåll

Yle erbjuder SVT World i hela landet

Bild: SVT World svt world

Från och med i dag syns SVT World direkt på Arenan, i samma stream som Yle Fem. Yle kommer också att sända SVT World i hela landet från och med 1.9, på samma kanalplats som Yle Fem i områden med antenndistribution.

SVT World har hittills synts i ungefär 80 procent av de finländska hushållen. Upp till 3,5 miljoner invånare har fått ta del av kanalens program.

Det är upphovsrättsavtal som hittills har begränsat programtimmarna och täckningsområdet.

SVT World sänds på samma kanalplats som Yle Fem under de tider då Yle Fem inte sänder. SVT World består av delar av SVT:s programutbud, i första hand av svenskspråkiga program i huvudkanalerna SVT1 och SVT2.

SVT World på Arenan syns bara i Finland.

Läs också