Hoppa till huvudinnehåll

Inbrott i guldsmedsaffär i Vasa

guldring
Arkivbild guldring Bild: Stina Sirén/Yle priset på guld

Guldsmedsaffär S Laitala på Handelsesplanaden 16 i Vasa har utsatts för inbrott natten till fredag. Tjuvarna har tagit sig in genom att bryta upp bakdörren till affären. De kom över egendom till ett värde av 50 000 euro.

Tjuvarna har använt sig av olika verktyg för att få upp skåp och kassaskåp. Förövarna har också tagit god tid på sig under inbrottet och använt sig av bland annat en högljudd vinkelslip för att få upp kassaskåpet.

Eftersom guldsmedsaffären är belägen i ett bostadshus misstänker polisen att också husets invånare har kunnat höra oljud från inbrottet.

Inbrottet utreds som grov stöld och polisen hoppas på tips från allmänheten till telefonnummer 050-3819810

Läs också