Hoppa till huvudinnehåll

Prinsessbröllop i Stockholm

Christopher O'Neil och prinsessan Madeleine dagen före bröllopet. Bild: AFP/Lehtikuva princessa

Prinsessbröllop firas i dag i Sverige då prinsessan Madeleine gifter sig med amerikanen Christopher O'Neil. Omkring 500 gäster är inbjudna till bröllopet.

Vigseln börjar klockan 17 finsk tid i Slottskyrkan i Stockholm. Efter vigseln åker brudparet i kortege till Riddarholmen och därifrån vidare med båt till bröllopsfesten vid Drottningholms slott.

Det svenska hovet har meddelat at brudklänningen prinsessan Madeleine är designad av den italienske designern Valentino Garavani som tidigare har haft bland annat haft Jaqueline Kennedy och Elisabeth Taylor som kunder.

Det går att följa hela bröllopsfesten via Yles kanaler. Bröllopet sänds direkt i TV1 och på Yle Arenan i form av SVT:s direktsändning med start klockan 16.35. Har man sin digibox inställd på svenska får man automatiskt SVT:s version av ljudet, medan om man har valt finska på boxen får man Yles finska referat. Instruktioner om hur man ställer in rätt ljud på sin digibox finns här.

Svenska Yles korrespondent Bengt Östling kommer att vara på plats och ge uppdateringar från bröllopsfestligheterna i både radio och tv.

På Yle Fem kan man på kvällen se en timme av SVT:s sammandrag av bröllopet. Sammandraget börjar kl. 21.30.

Kungahuset informerar om bröllopet på sin webbplats.

Läs också: Princessan Madeleines bröllop sparkar igång kungliga festligheter