Hoppa till huvudinnehåll

Anne Rikala har viljan att fortsätta paddla

Ekenäsbon Anne Rikala deltar i VM i paddling.
Paddlaren Anne Rikala vill inte ännu prata om OS 2016. Ekenäsbon Anne Rikala deltar i VM i paddling. Bild: YLE/Bubi Asplund vm-kanotist

Strax efter OS i London i fjol hette det att paddlaren Anne Rikalas karriär var över. Så var det dock inte, hon hittade den rätta viljan att träna hårt och att tävla vidare.

Ekenäspaddlaren Anne Rikalas tävlingssäsong började för ungefär tre veckor sedan med en sjätte plats i en deltävling i Världscupen. Hon paddlade K1 och är nöjd med det resultatet.

- Jag hade endast fem veckor träning i öppet vatten bakom mig före den tävlingen, så resultatet var bra, säger hon.

Efter det har hon paddlat tillsammans med Pauliina Polet. Paret har deltagit i två tävlingar och placerat sig som sjätte och sjunde.

Övervägde framtiden

Efter OS i London hette det att Anne Rikala har avslutat sin karriär, men i själva verket var Rikalas beslut det, att hon inte skulle fatta något förhastat beslut. Hon ville fundera om hon skall fortsätta att tävlingspaddla eller inte.

- Jag började jobba halvtid i Kisakallio och så märkte jag i december att jag fortsättningsvis tränar ganska hårt, berättar Anne Rikala.

- Sedan märkte jag att kondisen är superbra och att jag har den rätta viljan att tävla och att träna hårt. Så nu är jag här igen.

Hon vill inte i det här skedet säga någonting om OS 2016 i Rio de Janeiro.

- Jag har lärt mig att inte svara alls på den frågan, säger hon.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland