Hoppa till huvudinnehåll

Chewbacca stoppad i säkerhetskontroll

Fan poserar med poliser vid premiären för Star Wars III: Revenge of the Siths
Skulle du bli rädd för en man i den här storleken? Fan poserar med poliser vid premiären för Star Wars III: Revenge of the Siths Bild: JUSTIN LANE chewbacca

Chewbacca har blivit stoppad i en säkerhetskontroll på grund av sitt lasersvärd.

Är man två meter lång drar man oundvikligen en del blickar till sig, är man dessutom en (nästan) livs levande Wookie och går omkring med ett enormt lasersvärd är uppmärksamheten given.

Skådespelaren Peter Mayhew blev stoppad i säkerhetskontrollen på flygplatsen i Denver, inte på grund av sitt bagage, utan på grund av sin promenadkäpp. Peter, som spelar Chewbacca i Star Wars-filmerna, har en käpp formad som ett lasersvärd till sin hjälp när han spetserar gatorna fram, och det var tyngden och storleken av svärdet som väckte uppmärksamhet.

Har man sitt huvud mer än två meter ovan havsytan är det naturligt att man behöver promenadhjälpmedel i en helt annan dimension än medelinvånaren. Chewbacca-skådisen twittrade själv efter incidenten att en stor man behöver en stor käpp, en vanlig käpp skulle brytas som en tändsticka under hans tyngd. Som tur insåg även säkerhetsvakterna på flygfältet det här och lät Peter stiga ombord på sitt flyg efter en snabb kontroll.

Källa: AP via Ylex.