Hoppa till huvudinnehåll

Grannarna i Kaitans känner sig illa behandlade av HS

HS artikel har väckt mycket debatt på sociala medier. Bild: Skärmdump hs

- Artikeln ger helt fel bild av mig och det jag sa, jag har ingenting emot handikappade men jag tycker att ett servicehus skulle göra sig bättre närmare service, här finns ingenting säger Henrik Lampen som har citerats i artikeln.

I söndagens Helsingin Sanomat finns en artikel som behandlar ett planerat servicehem för handikappade ungdomar. Grannarna har motsatt sig bygget och rubriken lyder ”Grannarna avvisar handikappade”.

Henrik Lampen är grannen som intervjuats i artikeln där han framstår som den typiska ”not in my backyard”-grannen.

-Jag stod och grillade på bakgården då en reporter dök upp och sade sig vilja diskutera servicehemmet som planeras, säger Lampén

"Jag har inget emot handikappade"

-Jag är emot att det byggs ett servicehus för handikappade här eftersom jag tycker att det är för långt bort från all annan service och att det säkert finns bättre platser, men jag har ingenting emot handikappade, det har jag heller aldrig sagt, fortsätter Lampén. Vad för bygge som kunde passa bättre vet han ändå inte.

Henrik Lampén försökte efter att artikeln publicerats kontakta Helsingin Sanomat för att få sina uttalande rättade men utan resultat.

-Den bild som artikeln ger av mig är helt missvisande, vi talade tillexempel om skogen och jag berättade att här rör sig många djur och att vi har sett flygekorrar, men det har ingenting med mitt motstånd mot servicehuset att göra.

-Den här tomten ligger inte nära någonting, inte nära butiker eller bibliotek eller läkare så vad än de som flyttar in här vill göra så kommer de att vara tvungna att åka taxi, säkert skulle det vara bättre för de handikappade ungdomarna att bo lite närmare service säger Henrik Lampén

Artikeln har fått stor spridning på sociala medier.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen