Hoppa till huvudinnehåll

"Tulle" Carlsson tillbaka i finsk fotboll

Bild: YLE david carlsson

David "Tulle" Carlsson spelade mellan åren 2003 till 2008 i IFK Mariehamn. Säsongen 2005 gjorde han 14 mål och slutade tvåa i skytteliga. Efter säsongen 2008 återvände han till Sverige där det blev spel i bland annat Allsvenskan och Superettan.

För två år sedan slutade han med fotbollen men nu är han tillbaka på planen. Den här gången i Karlebylaget GBK i division 2.
- Jag började studera i Kronoby och GBK hörde av sig. Jag hade ingen tanke på att börja med fotbollen igen men vi har fått ett bra upplägg och det känns kul att spela igen, säger han.

Det har blivit fyra mål i GBK-tröjan så här långt för Carlsson.
- Det har varit kul, det gäller bara att hitta formnen igen.

Framtiden oviss

Det blev sammanlagt 54 mål på 125 matcher i IFK Mariehamn för Carlsson. Det bästa minnet han har från den tiden var då han var med och förde upp laget till ligan. Carlsson menar att det inte är riktgt samma spelare som nu återvänt till Finland.
- Det är ju en äldre David. Jag spelar en annan typ av fotboll nu, säger han.

Carlsson har kontrakt med GBK den här säsongen. Han kommer även nästa år att studera i Kronoby men har inte bestämt sig om det blir en fortsättning i GBK.
- Jag vill spela och ha roligt men jag lever här och nu. Det är den här säsongen som gäller sedan får vi se hur det blir, säger han.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport