Hoppa till huvudinnehåll

Caritasbåten åker ut nästa vecka

Barnmorskan Meri Ovaskainen jobbar som frivillig på Caritas i sommar. Bild: YLE/Annika Holmbom meri ovaskainen

På onsdag, om en vecka, åker Röda korsets Caritas båt ut i skärgården för att hjälpa dem som rör sig där under de kommande sju veckorna. Båten är utrustad med modern första hjälps-utrustning och står i beredskap att rycka ut 24 timmar i dygnet.

Det här är sista året för den nuvarande båten, som varit i trafik sedan 1989. Nästa år kommer en splitterny sjöräddningabåt, som Sjöräddningsföreningen i Åbo låtit bygga, att sköta samma uppdrag. Redan nu i år samarbetar Röda korsets personal med Åbo sjöräddningsförening för att samarbetet ska fungera så smidigt som möjligt.

Från och med nästa år hoppas man att samarbetet mellan de två organisationerna kommer att ge effektivare och snabbare vård för dem som behöver det.

Den nya båten är snabbare, och kan ta iland också på svårare ställen. Dessutom kommer det att finnas mer frivllig personal till förfogande vilket betyder att verksamhetsperioden under sommaren kanske kan förlängas.