Hoppa till huvudinnehåll

"J.L.Runeberg kommer att kollidera med Allas"

Bild: YLE / Hanna Othman thure malmberg

Stadsstyrelsen godkände i måndags planerna på utomhusbadet Allas vid Skatudden. Ted Lönnroos, kapten på J.L. Runeberg, har bekantat sig med planerna och är skeptisk.

- En intressant plan, men redan nu är det trångt vid kajen. Enligt de planer som Idrottsverket visade upp i våras kommer nog Runeberg att ta i ett hörn av plattformen.

Också på Sveaborgstrafiken har man uttryckt sin oro. Verksamhetsledare Rain Mutka säger i tidningen Metro att situationen kan bli farlig om det exempelvis uppstår maskinfel i båtarna och man kör på den flytande Allas-konstruktionen.

- Vanligtvis kör man ju väldigt sakta när man närmar sig kajen och om området är ordentligt ingärdat tror jag inte att det blir så farligt, tror Lönnroos, men risken finns givetvis!

Lockas ej till bad

Skulle då Lönnroos själv kunna tänka sig att ta ett dopp vid Skatudden?

- Nej! Eller ja, jag har ju hoppat i plurret flera gånger, men alltid i dykardräkt. Det är hela tiden båtar i rörelse i hamnen, bara under några timmar på natten är det lugnt och fridfullt. Dessutom kan det vid sydlig vind vara riktigt ordentlig sjögång, så jag tycker inte alls att det här är ett lämpligt ställe för en simtur.

Korjaamo Group som står bakom Allas-projektet kommer att finslipa ritningarna under de närmaste månaderna, och till Valborg 2014 är det tänkt att Allas ska vara klart. Stadsstyrelsen påpekade i samband med sitt beslut att utomhusbadet inte får störa båttrafiken vid Salutorget. Lättare sagt än gjort, tror Lönnroos.

- Man kanske har varit lite för ivrig när man planerat alla tilläggsbyggnader och glömt bort trafiken.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen