Hoppa till huvudinnehåll

Lenita Airisto Stadin friidu och Heikki Paunonen Stadin kundi

Lenita Airisto
Lenita Airisto Bild: Yle/Touko Yrttimaa lenita airisto

Årets stadin kundi och friidu offentliggjordes klockan 12 på Espens estrad på Helsingforsdagen.

Lenita Airisto är en tredje generationens stadibo. Hon har blivit känd bland annat som fackboksförfattare, TV-redaktör och säljfrämjare inom industrin. År 2008 var Airisto en av de tio inflytelserikaste kvinnorna i Finland i en undersökning av Taloustutkimus Oy. Hennes böcker handlar om företagarverksamhet, kvinnornas rättigheter, förändringar i befolkningens åldersstruktur och utnyttjande av den globala ekonomin.

Professor emeritius i finska språket Heikki Paunonen blev utsedd till Stadin kundi på grund av sitt livsverk att samla in, forska i och värna om Helsingfors slang. Hans forskning har getts ut i boken Stadin slangi, Tsennaaks Stadii, bonjaaks slangii. Paunonen valdes till hedersmedlem i Stadin Slangi Oy år 2008.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen