Hoppa till huvudinnehåll

Hanna kämpar för Kårkulla

Hanna Grandell vill rädda Kårkulla
Hanna Grandell. Hanna Grandell vill rädda Kårkulla Bild: Yle/Monica Slotte grandell hanna,Raseborg

Ekenäsbon Hanna Grandell hör till den stora skara som har behov av Kårkullas tjänster. Hon vill inte att staden Raseborg tar över vården av personer med funktionshinder.

När Hanna hörde att staden Raseborg funderar på att ta över Kårkullas uppgifter blev hon upprörd och arg och tog själv kontakt med Yle Västnyland för att säga sin åsikt. Det var viktigt att hinna innan grundtrygghetsnämnden möts torsdag kväll.

- Jag vill påverka! Om Kårkulla läggs ner blir det kaos. Om staden tar över förlorar vi människor vi känner och personal som är bekant. Kårkulla är som en stor familj, den får inte splittras!

Hanna studerar till informatör. I hennes framtidsplaner ingår att träffa politiker och andra människor som behöver lära sig mer om funktionshinder. Hon är 30 år och bor i lägenhetsboende i centrum av Ekenäs.

Hanna Grandell poängterar att Kårkulla handlar om annat och så mycket mer än bara pengar. Hon befarar också att dagens verksamhet på flera orter försvinner om staden Raseborg tar över vården.

Att Kårkulla kanske är i farozonen inspirerade också Hanna att skriva en dikt:

NU VILL JAG BLI HÖRD!
FÖR DE GÖR MIG STÖRD
ATT STORA RASEBORG
KOMMER MED SIN KORG
OCH TAGER VAD VI HAVER,
GAMLA,SMÅ OCH SJUKA
FÅR NU BARA HUKA.
VI TAR VARANN I HAND
SÅ ROR VI I LAND
OCH BINDER ETT VÄNSKAPSBAND