Hoppa till huvudinnehåll

Raseborg fortsätter anlita Kårkulla

Kårkullas boendeenhet Brogränd, exteriör
Kårkullas boendeenhet Brogränd i Österby i Ekenäs. Kårkullas boendeenhet Brogränd, exteriör Bild: Yle/Monica Slotte-Wallenius nya boendeplatser

Raseborgs stad kommer också framöver att anlita Kårkulla i vården av personer med utvecklingsstörning. Det beslöt grundtrygghetsnämnden ii går (13.6) med uppmaningen att Kårkulla samkommun skall se över sin prissättning.

Enligt grundtrygghetsnämndens ordförande Karl von Smitten (SFP) strök nämnden grundtrygghetsdirektör Arne Nummenmaas förslag att Raseborg skulle skaffa bakgrundsinformation för att eventuellt kunna planera produktion i egen regi i vården av personer med utvecklingsstörning.

Karl von Smitten var en av SFP:s röstmagneter i Raseborg
Karl von Smitten. Karl von Smitten var en av SFP:s röstmagneter i Raseborg Bild: Yle/ Marica Hildén raseborgs grundtrygghetsnämnd,Ekenäs

-Att staden på något vis skulle ta över den verksamhet Kårkulla har diskuterades över huvudtaget inte på mötet. Nämnden uppmanar Kårkulla att se över sin ekonomi och vidta åtgärder för att hindra kostnadshöjningar, säger von Smitten.

Läs också:
Hanna kämpar för Kårkulla
Beatrice behöver Kårkulla
Raseborg överväger att sluta köpa tjänster av Kårkulla

Läs också