Hoppa till huvudinnehåll

"Unga kvinnor borde bli företagare"

Micke Paqvalen
Micke Paqvalen Bild: Peter Forsgård micke paqvalen

Micke Paqvalén är grundare och vd för webbföretaget Kiosked. Han beskriver sig själv som en serie-entreprenör och vill uppmuntra framför allt unga kvinnor att bli företagare.

Micke Paqvalén är född och uppvuxen i Esbo men trivs allra bäst i naturen och skärgården. Trots att han för allmänheten främst är känd som entreprenör är det inte det han själv identifierar sig med i första hand.

- Först och främst är jag en stolt pappa till två underbara flickor. Jag trivs bäst med familjen inkl. vår Nova Scotia hund Stella på vår holme i Hitis eller på långa promenader ute i naturen.

- Jag är en ängslig själ, född in i en humanistisk regnbågssläkt, som brinner för privat företagsamhet, jämlikhet och rättvisefrågor. Största delen av min vakna tid går till mina företag, men på fritiden älskar jag att laga mat, att träna och spela badminton med flickorna och att skida i fjällen.

I sitt sommarprat talar Paqvalén om entreprenörskap, ledarskap och jämlikhet i en global värld.

- Jag vill inspirera unga och kvinnor till att våga ta ansvar över sitt eget liv, vara sig själv och upptäcka alla de fantastiska möjligheter man har som företagare.

Bland annat den här musiken spelar Micke Paqvalén i sitt sommarprat:

Micke Paqvalén sommarpratar den 8 juli kl. 10.05 i Yle Radio Vega. Du kan också lyssna på hans sommarprat på Yle Arenan.