Hoppa till huvudinnehåll

Två BK-damer och tränaren i Allstarslaget

Bk:s Pamela Degerman valdes tillsammans med klubbkamraten Yvonne Westerholm i Allstarslaget. Bild: Yle/ Bubi Asplund pamela degerman

Pamela Degerman och Yvonne Westerholm från BK-46 handbollslag som vann brons har valts till Allstarslaget för den gångna säsongen. Damlagets tränare Peter Kihlstedt valdes till årets damlagstränare. Sjundeås Anton Luuppala är årets unga spelare.

Finlands Handbollsförbund premierade Årets bästa på Finnhandball Galan i Esbo på lördagskvällen.

Alla premierade:
Årets Unga Spelare: Ida Väyrynen (HIFK), Årets Unga Spelare: Anton Luuppala (SIF).

All Stars Damer: Bianca Eklundh (mv) (GrIFK), Yvonne Westerholm (BK-46), Annika Näräkkä (Dicken), Kathlen Ax (HIFK Damhandball ), Linda Cainberg (HIFK Damhandball), Annette Tallqvist (HIFK Damhandball), Pamela Degerman (BK-46).
All Stars Herrar: Thomas Lindström (HC West), Antti Rogenbaum (Cocks), Miro Koljonen (HC West), Teemu Tamminen (Cocks), Benny Broman (Dicken), Timmy Thor (Dicken), Kristo Järve (Cocks).

Årets Målvakt: Misa Slotte (HIFK Damhandball), Årets Målvakt: Patrik Roslander (HC West), Fair play lag damer: Dicken, Fair play lag herrar: Dicken, Årets handbollsgärning: Timo Lehtinen/Turvakolmio Oy - förbättring av handbollen synlighet – live stream.

Vuoden Domarpar: Jan-Erik Leandersson – Mikael Lindroos, Årets Tränare (damer): Peter Kihlstedt (BK-46), Årets Tränare (herrar): Kenneth Bäcklund (HIFK), Årets Lokalförsäkring – stjärnspelare: Johanna Hilli (GrIFK), Årets Lokalförsäkring – stjärnspelare: Teemu Tamminen (Cocks), Årets Komet: Anders Genberg (HC West).

Årets bästa målskytt, Micaela Aarnio-priset: Johanna Hilli (153 mål i grundserien)
Årets bästa målskytt, Jan Rönnberg-priset: Teemu Tamminen ( 240 mål i grundserien), Årets Back: Anna Harri (ÅIFK), Årets Back: Kristo Järve (Cocks), Årets damspelare, Katja Nyberg-priset: Johanna Hilli (GrIFK), Årets herrspelare, Mikael Källman-priset: Teemu Tamminen (Cocks).

Priset för osjälviskt arbete: Päivi Mitrunen, Årets klubbledare: Christoffer Strandell (Dicken).

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland