Hoppa till huvudinnehåll

Nya mål för seglarna Lehtinen, Kanerva och Wulff

I London fixade de OS-brons tillsammans, i matchrace, nu tävlar de mot varandra med nya mål i ny tävlingsklass, 49er-FX.

Idag söndag avgjordes säsongens tredje GP-tävling i seglingens 49er-klass. Det var samtidigt första gången som våra OS-medaljörer Silja Lehtinen och Silja Kanerva ställdes mot varandra.

Förra sommaren vann de OS-brons tillsammans i matchrace och idag var det dags att ställa upp i samma tävling i deras nya båtklass 49er-FX. Trots att de är rivaler så gillar båda situationen då de ändå får träna och tävla tillsammans.

Silja Kanerva tävlar i början säsongen som skeppare tillsammans med Mikkaa Pennannen. Efter EM i juli återgår hon till sin roll som gast då Sinem Kurtbay tar över styransvaret.

Också för Silja Lehtinen är VM i september säsongens höjdpunkt. Mikaela Wulff är hennes ordinarie gast, men med Mikaela kan hon först börja träna nästa vecka då Wulff lidit av mykoplasma.

I dagens tävling i kyliga och regniga förhållanden i Helsingfors blev det en åttonde plats för Silja Kanerva medan Silja Lehtinen var nia. Segern gick till duon Lehtinen och Bask.

Resultat från dagens tävling i 49er

Läs också