Hoppa till huvudinnehåll

Kårkulla toppade webbstatistiken

Kårkulla har bland annat boenden och arbetscentraler runt om i Svenskfinland. Bild: YLE/ Bettina Aspfors borgå arbetscentral

Veckans mest lästa artikel på Yle Västnylands webbplats var texten som handlade om Raseborgs stads planer att överge Kårkulla.
Artikeln hade närmare 3 000 läsare. Sammanlagt samlade artiklarna om Kårkulla i förra veckan långt över 7 000 läsare.

Samkommunen Kårkulla producerar tjänster för personer med utvecklingsstörning i Svenskfinland och Raseborgs stad är Kårkullas största kund.
Raseborg överväger att sluta köpa tjänster av Kårkulla

Artikeln där klienten Hanna Grandell försvarade Kårkulla lästes av många, och texten är trea i veckans statistik.
Hanna kämpar för Kårkulla

Grundtrygghetsnämnden i Raseborg beslöt slutligen på torsdagen att stryka det omstridda förslaget. Staden överväger med egna ord alltså nu inte att lämna Kårkulla.

Näst mest läst i förra veckan var artikeln som berättade om ett misstänkt naturskyddsbrott. En man hade på beställning av en annan fällt träd där bägge visste att det finns häckande gråhägrar.
Förstörda gråhägerbon kan bli dyr affär

Många ville också veta hur Raseborgs stad hade brutit mot lagen. Revisionsnämnden i Raseborg kritiserade hårt stadens upphandlingsförfarande, eller brist på upphandling, i samband med till exempel Ekenäs trafikcentrum på järnvägsstationen. Artikeln blev Västnylands fjärde mest läst i förra veckan.
Revisionsnämnden: Raseborg bryter mot lagen

Den femte mest lästa artikeln handlade om trafik, ett ämne som ofta lockar stora skaror: Pojoviksbron kan inte öppnas eftersom den är i så dåligt skick.
Pojoviksbron går inte att öppna

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland