Hoppa till huvudinnehåll

Plats på torget

jordgubbar i plastaskar
jordgubbar i plastaskar Bild: YLE/Stefan Härus borgå torg
Kommersen kunde vara livligare på Borgå torg. Situationen nu är den att torget är fullt till cirka 70%.

Det finns 71 försäljningspunkter på Borgå torg. Byråsekreterare Sirpa Lökfors uppger att staden just nu har 50 torgplatser reserverade. För tillfället är det sommarblommor som dominerar tillsammans med nypotatis och jordgubbar som mognat lagom till midsommar.

Förutom sommarrelaterade produkter kan man också handla kläder och skor. Torget är också en mötesplats där man kan dricka kaffe i någon av de många caféstånden.

21 försäljningsplatser står tomma och hit räknas inte de små gratisplatser som är reserverade för småodlare från landsbygden, säger Lökfors. Hon menar att situationen nu är rätt normal. Det är ytterst sällan som alla torgplatser är upptagna

Läs också