Hoppa till huvudinnehåll

Stor affärsbyggnad planeras i Läpp

Karta över Läpp
Sjaelso Finland vill bygga i Läpp i Raseborg. Karta över Läpp Bild: Google maps läpp

Bolaget Sjaelso Finland Oy vill bygga 8000 - 10 000 våningskvadratmeter i Läpp i Raseborg. Företaget önskar dessutom att Raseborgs stad planlägger 1 500 - 2 000 kvadratmeter för dagligvaruhandel på tomten.

Sjaelso Finland är ett fastighetsutvecklingsbolag som har sin bas i Danmark. För en tid sedan uppförde Sjaelso heminredningsaffären Jysks affärsbyggnad i Lojo. Bolaget har också jobbat med andra och tredje etappen av Kungsporten i Borgå.

Bolaget vill reservera ett område i västra Läpp till slutet av 2014. Stadsstyrelsen i Raseborg föreslås i kväll (17.6) säga ja till planeringsreserveringen.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland