Hoppa till huvudinnehåll

Samlivsterapeuten som avskyr parförhållanden

Dags Refsnes (37) är samlivsterapeuten som anser att alla borde bo var för sig och absolut inte ingå äktenskap. Dag anser att alla skulle må bäst av att leva så och han lever som han lär, isolerad och ensam. Hans åsikter gör honom till en ganska udda fågel i jobbet.

Att Dags bästa vän är den helt hopplösa Benedikt gör inte saken bättre. Benedikt är en utsjasad karl som ställer till det för sig med allt för mycket kvinnor och sprit och hans förhållande är på upphällningen. Han dyker allt som oftast upp hos Dag för att övernatta i tamburen. Dag själv är en rutinmänniska och den enda gång han träffar en ny person utanför jobbet är när hans syster tvingar honom på en blind date. De flesta har varit riktigt misslyckade. Den nittonde i ordningen, den med Eva, blir i alla fall en vändpunkt för den annars så kyliga Dag.

Dag (12)
Yle Fem onsdagar kl. 22.00 med start 19.6.2013
30 dagar på Arenan

10 avsnitt
Produktion: Kamerakameraterna för norska TV2 / Samproduktion

Seriens sida på Arenan

Dag Refnes (37)
Atle Antonsen
Samlivsterapeut sedan ett antal år tillbaka. Saker han inte gillat att tala om har med tiden blivit hans jobb, och nu ser han det som sin livsuppgift att med sin övertalningsförmåga få andra att bo ensamma. En konst han behärskar väl. Fritiden fylls av all sköns kulturella intryck och stor vikt läggs på musik, film, böcker och tidningar. Dags åsikt om samliv är att ”det enda välfungerande förhållandet som finns inte bygger på kärlek, utan på skuldkänslor och skam”

Benedikt Skovrand (38)
Anders Baasmo Christiansen,
Benedikt är av någon outgrundlig anledning Dags bästa vän. Han är en notorisk vänsterprasslare som ständigt hamnar i trubbel. Till sist leder det till att hans förhållande går i kras. När han inte jobbar som hantverkare eller sover ruset av sig i Dags tambur består livet av en sak, jakten på nästa ligg.

Eva Holstad (ca 30)
(Tuva Novotny)
Eva har fått mycket gratis i livet tack vare sitt utseende. Men det man ser är långt ifrån det man får. Eva har nyligen återvänt från Goa. I tio år har hon försökt att komma bort från sig själv. Nu är hon tillbaka där hon startade.

Marianne Refsnes (36)
(Silje Torp Færavaag )
Marianne är Dags syster. Ett extremt kort samboförhållande med en slyngel för många år sedan ledde till graviditet och därpåföljande son. I grund och botten är dock Marianne, till skillnad från sin bror, en riktigt romantiker som faktiskt tror att den rätta finns där ute.

Malin Tramell
(Agnes Kittelsen)
Malin är ett riktigt enigma. Utåt en kvinna med total kontroll och ett inre liv som kunde vara konstruerat av Tim Burton. Hon jobbar som sekreteraren på Dags jobb och är också den som står honom närmast. Det är hon som håller ordning på kontoret och får också emellanåt fungera som stöd åt de gråtande klienterna. Dag kan inte för sitt liv förstå varför hon valt att jobba som en anspråkslös sekreterare.

Läs också