Hoppa till huvudinnehåll

De gröna: "Barnen ska få cykla till skolan"

Cykel i trafiken
De grönas fullmäktigegrupp föreslår att man i skolor ska uppmuntra till cykling. Cykel i trafiken Bild: Trafikskyddet/Pekka Vartiainen cykelhjälm

Många lågstadiekolor i Helsingfors har förbjudit elever att cykla till och från skolan, vilket De gröna nu vill upphäva i en fullmäktigemotion. Istället vill de förbättra trafiksäkerheten i skolornas närområden.

Lågstadieskolorna har förbjudit eleverna att cykla med hänvisning till trafiksäkerhet och brist på bevaringsutrymmen i skolorna för cyklar.

De gröna vill istället uppmuntra till cykling och föreslår att man uppmanar skolor att lära ut trafik- och cykelvett till eleverna. Dessutom ska skolorna tillsammans med byggnadsverket förbättra trafiksäkerheten i skolornas närområden.

Läs också