Hoppa till huvudinnehåll

Leo Komarov siktar fortfarande på NHL

Leo Komarov, du har en intressant säsong bakom dig. Du spelade i tre olika ligor (AHL, KHL och NHL). Vilka är dina starkaste minnen från den gånga säsongen?

- Det var en lång och rolig säsong. Det började inte som jag hade planerat men det gick bra till slut. Det var mindre planyta i NHL samt bättre, tuffare och större spelare. Det var lite svårare i NHL, säger Komarov till Yle Sporten.

Du har valt att återvända till Dynamo Moskva efter en säsong i NHL och Toronto Maple Leafs. Vilka var dina motiv till beslutet?
- Jag har mina egna orsaker till att återvända och den största är att jag behöver mer speltid. Jag har fortfarande en chans att utveckla mig, säger Komarov.

En hurudan säsong i Dynamo skulle du vara nöjd med?
- Jag siktar ju på NHL fortfarande. Jag gör allt för att kunna återvända men man vet aldrig hur det går. Jag är nöjd så länge som mitt lag vinner.

- Jag skrev på för ett år med Dynamo så jag siktar på att åka tillbaka till NHL efter det men vi får se hur det blir.

Känns Dynamo Moskva som att återvända hem?
- Det känns bra förstås. NHL var också bra men vi kom inte överens om det jag behövde och i KHL får jag allt det jag behöver och jag känner tränaren och lagkamraterna. Vi har vunnit två mästerskap så det känns bra att komma in i laget.

Hur inspirerande skulle det vara att få delta i OS i Sotji?
- Det skulle vara roligt, förstås. Men om man kollar omkring sig på den här OS-träffen så är det ganska bra spelare som är här och som kan vika sig en plats i laget. Men jag gör allt för att komma med i laget.

Snackade man om OS i Sotji då du spelade i KHL under NHL-lockouten? Hur stort är intresset i Ryssland?
- Det är stort. Redan för två år sedan gick Ovetjkin omkring med en Sotjitröja så de är förberedda.

Hur har sommaren sett ut för dig? Hinner du alls koppla av?
- Jag har varit en månad ledig och jag har ytterligare tre veckor semester. Det blir en hel del träningspass men jag åker också till Nykarleby för att hälsa på mina föräldrar. Dessutom har det varit en del jobb med kontraktet så det har varit ganska jobbigt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport