Hoppa till huvudinnehåll

Snowdens far tror att sonen kan återvända till USA

Edward Snowden Bild: EPA/Glenn Greenwald/Laura Poitras snowden

Spionläckan Edward Snowdens far har skickat ett brev till USA:s justitiedepartement där han säger att han tror att hans son med stor sannolikhet kommer att återvända till USA om vissa villkor uppfylls. Det här uppger den amerikanska tv-kanalen NBC.

Fadern tror att hans son kan komma att återvända till landet om han får vara på fri fot före rättegången och inte försätts med munkavle, och om han själv får välja var rättegången hålls.

Snowdens far uttrycker också oro över att hans son blir manipulerad av andra, bland annat av Wikileaks.

30-åriga Snowden jobbade tidigare för ett IT-företag med anknytning till USA:s nationella säkerhetstjänst NSA. I juni avslöjade han NSA:s omfattande övervakning av data- och telefontrafiken till tidningen The Guardian.

USA anklagar honom för spionage och stöld av statens egendom.

Snowden flydde redan i maj från USA till Hongkong. Den 23 juni flög han från Hongkong till Moskva. Enligt de senaste uppgifterna befinner han sig ännu på transit-området på flygplatsen Sjeremetevo i Moskva, och ska ha sökt asyl i Ecuador.

Läs också:
USA stoppar inte Snowdens flyg

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes