Hoppa till huvudinnehåll

Massiva protester mot Mursi

Folkmassan viftar med röda kort för att visa att Mursi inte längre är önskad. Bild: EPA / Andre Pain mursi,demonstration

Häftiga demonstrationer pågår i Egyptens huvudstad Kairo mot presidenten Mohammed Mursi. Hundratusentals hundratusentals demonstranter har samlats på Tahrirtorget, exakt ett år efter att Mursi svors in som president.

En del av demonstranterna marscherade också till presidentpalatset där Mursis anhängare hade samlats. Demonstranterna ska ha gått till attack mot Mursis Muslimska brödraskaps huvudkvarter i Kairo. Enligt brödraskapet kastade folkmassan flaskor, stenar och brandbomber. De försökte också ta sig in men hindrades.

Egyptens armé uppskattar att miljontals demonstranter har begett sig ut på gatorna på olika håll i Egypten för att demonstrera. Oppositionen har uppmanat demonstranterna att stanna på gatorna tills Mursi avgår.

En person har dödats och ett fyrtiotal skadats i staden Beni Suef söder om Kairo. Mursis motståndare och anhängare drabbade samman utanför Det Muslimska brödraskapets politiska kontor.

Läs också: