Hoppa till huvudinnehåll

Bosgård bjuder in till promenad i naturen

Bild: YLE/Hanna Sihlman aarne schildt

Bosgård i Borgå har öppnat en naturstig på herrgårdens marker. Gården, som ligger mellan Ylike och Sannäs, vill locka flera besökare.

- Det stödjer våra andra tjänster och på det här sättet kan besökare bekanta sig med helheten på vår gård. De får se ladugårdar, gamla byggnader, skog, natur, kor och viltvård, säger gårdsinnehavaren Aarne Schildt.

Det finns tre olika naturstigar att välja mellan. Längs med stigarna finns qr-koder som telefonen kan läsa av, och som berättar om området.
Den mest spännande historian har kanske Husholmen.
- Där har det med stor sannolikhet funnits ett sjörövarslott. Vi är inte helt säkra på det, men enligt historierna har tyska sjörövare bott där på 1300-talet. De plundrade alla fartyg som gick längs med ån, säger Schildt.

Bosgård är mest känd för sin köttproduktion från Burgundiska Charolais-nötkreatur, och naturstigarna är ett sätt att bredda verksamheten. I slutet av juli öppnar gården också ett café som säljer bland annat gårdsprodukter.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland