Hoppa till huvudinnehåll

Carl Haglund har lärt sig att sätta gränser

Jag försöker påminna mig själv att jag kanske pushar mig själv för hårt, säger den högpresterande försvarsministern Carl Haglund Bild: YLE/Ida-Maria Björkqvist carl haglund

Försvarsminister som 33-åring, partiledare, tidigare europaparlamentariker, statssekreterare, tidningsgrundare och chefredaktör. Försvarsminister Carl Haglunds CV är lika lång som imponerande, och Haglund vill alltid göra bra ifrån sig.

- Det gäller inte enbart min karriär utan jag är nog lika ambitiös om jag snickrar en vedstapel, klipper gräsmattan, städar eller är med barnen, konstaterar Carl Haglund. Han medger ändå att han ofta sätter ribban lite väl högt och kräver mer av sig själv än vad andra gör:

- Jag försöker påminna mig själv ibland om att jag kanske förväntar för mycket av mig själv och pushar mig själv för hårt.

Svårt att säga nej?
Carl Haglund menar att föräldraskapet har gjort att han har varit tvungen att lära sig prioritera, och till en sundare livsinställning.
- Man måste vara tydlig och ärlig och ibland säga att “tyvärr kan jag inte komma då för jag har lovat att fara och simma med mina barn, och det är viktigare.”

Väldigt mycket fritid blir det inte plats för i kalendern, förutom tid att gå på gymmet och dagliga joggingturer.
- Jag har inte ett jobb med lediga kvällar, men det är förstås aktivt val man har gjort. Jag har ett mycket intressant jobb, men det har som sagt sitt pris.

Vad finns det då kvar att erövra då man har nått så pass högt i en så pass ung ålder? Haglund menar att han inte har några konkreta karriärmål uppställda.
- Politiska mål har jag däremot, och de frågorna tar aldrig slut. Men jag hoppas att jag får fortsätta jobba med det här länge, så länge jag har väljarnas och partiets förtroende.

Vad som händer efter det här har jag ingen aning om, och just nu känns det ganska skönt att inte behöva fundera på den saken, konstaterar försvarsminister Carl Haglund.

Carl Haglund talar om prestationer och konsten att sätta gränser i Svängrums sommarserie om moderna dödssynder, Radio Vega, söndag 7.7 klockan 11 samt på Yles Arena.

Text.Nanette-Marie Forsström

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes