Hoppa till huvudinnehåll

Dalla Valle från Norge till Belgien

Lauri Dalla Valle Bild: EPA lauri dalla valle

Fotbollsanfallaren Lauri Dalla Valle spelar de tre följande säsongerna i belgiska Sint-Truiden. 21-årige Dalla Valle flyttar nu från norska Molde till Sint-Truiden som håller till på den nästhögsta nivån i Belgien.

Redan i går torsdag meddelade klubben på sin webbsida att Dalla Valle blir deras spelare. Det här efter att han genomgått klubbens läkargranskning. Bekräftelsen om det treåriga kontraktet meddelades på fredageftermiddag på klubbens webbsidor.

Dalla Valle sågs som ett blåvitt storlöfte framför allt under sina år i Liverpools och Fulhams organisationer, men stjärnan har dalat rejält på sistone. I Molde har anfallaren haft svårt att få speltid. Han har bara gjort fyra matcher och målkontot är fortfarande oöppnat.

Sin unga ålder till trots har Dalla Valle redan representerat sju utländska klubbar. Han har en italiensk far och finländsk mamma, och har spelat för Finland i juniorlandslaget. I herrlandslaget har han inte velat ingå, eftersom han åtminstone tidigare ännu drömde om att få representera Italien.

  • Komarov och Laine hade show i Toronto – fyra finska mål totalt

    Valuta för pengarna när draftstjärnorna drabbade samman.

    Matchen mellan Winnipeg och Toronto var hajpad på förhand. Juniorstjärnorna Auston Matthews och Patrik Laine drabbade för första gången samman i Toronto och levererade inför den kanadensiska publiken. Toronto avgjorde i förlängningen.

  • Sjundeå låter kanske någon annan städa

    Städning och matservice kanske konkurrensutsätts i Sjundeå.

    Städningen och matservicen i Sjundeå kommer kanske att skötas av någon annan än kommunen. Tekniska nämnden vill att tjänsterna konkurrensutsätts.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport