Hoppa till huvudinnehåll

Sexhandelns alla mörka sidor

The Price of Sex
The Price of Sex Bild: Mimi Chakarova the price of sex

The Price of Sex är en undersökande dokumentär om östeuropeiska unga kvinnor som blivit utsatta för sexhandel och hamnat i en kriminell värld med prostitution, korruption, droghandel och annan illegal verksamhet.

I dokumentären berättar unga kvinnor, som överlevt och lyckats fly, på ett intimt, skakande och avslöjande sätt om vad de varit med om. Filmaren Mimi Chakarova, född i Bulgarien, har under tio år rest runt för att samla bilder av sexhandelns offer. Hon har besökt fattiga landsbygdsområden i det postkommunistiska Östeuropa varifrån kvinnorna ofta kommer eftersom det där finns mycket begränsade möjligheter till jobb och utbildning. Hon tar sig till det ökända röda distriktet i Istanbul, Turkiet där hon använder sig av dold kamera och exponerar sig själv för trafficking-världen för att få tillgång till de mörkaste hålorna.

Även om några kvinnor lyckas fly och berätta sina historier frodas sexhandeln från Östeuropa till Mellanöstern och Västeuropa. I dokumentären hör vi också hallickar, människohandlare, poliser och aktivister mot mänskohandel berätta om sexhandeln och alla dess mörka sidor.

Dok: The Price of Sex (USA, 2010)
Yle Fem tisdag 9.7.2013 kl. 19.45
30 dagar på Arenan efter sändning

Repris från 2012