Hoppa till huvudinnehåll

SAS slutar flyga Kronoby-Stockholm

SAS-plan på Arlanda i november 2012.
Arkivfoto SAS-plan på Arlanda i november 2012. Bild: EPA/Johan Nilsson / SCANPIX SWEDEN OUT sas,SAS Group

Flygbolaget SAS slutar flyga rutten Kronoby Stockholm i september. Enligt bolaget finns det inte tillräckligt med kunder.

Det sista flyget går den sjunde september. Bolaget fortsätter att flyga Vasa Stockholm. SAS hoppas att de resenärer som flugit från Kronoby till Stockholm i fortsättningen flyger från Vasa till Stockholm.

Handelskammaren hoppfull om fortsättning

På Österbottens handelskammare tror man att ett annat företag kan komma ta över rutten Kronoby - Stockholm. Direktör Jarl Sundqvist säger att förhandlingar som bäst förs med en erfaren operator. Sundqvist tror att trafiken fortsätter utan uppehåll då SAS i höst lägger ner sin verksamhet.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten