Hoppa till huvudinnehåll

Krista tar kontrollen

Bild: anatom.fi / Yle Kuvapalvelu tävlingen för ny musik

Uttrycket "Ding dong-feber" fanns inte förrän Krista Siegfrids låt "Marry Me" fick representera Finland i Eurovisionen 2013. Samtidigt fick Siegfrids sitt skivkontrakt och nu åker hon land och rike runt för att sprida sin energi. För energi, det har hon mycket av.

Även om det just nu är en hektisk sommar och tiden verkar inte riktigt räcka till så lever Krista en dröm som kommit sann.

- Jag har jobbat hårt för att komma hit, säger Krista. Så nu, när allt egentligen har hänt på en och samma gång, känns det bara rätt. Det var så här det skulle gå.

När jag pratar med Krista låter hon lite trött. Hon ar varit väldigt upptagen den senaste tiden.

- Det är tur att min familj och sambon har förståelse för hur stressigt det är. Jag är mycket tacksam för det. De stöttar mig till 100 procent. Utan dem skulle det inte gå!

Att komma till den punkten i karriären då Krista själv får bestämma har inte varit alldeles lätt.

- Det har varit min strävan att få bestämma själv och göra min musik och mina uppträdanden på det sätt som jag vill göra. Det har varit en lång väg att gå. Men nu känns det fantastiskt att äntligen vara här. Det är mina egna låtar som är med på skivan. Och nu gör jag mina live-spelningar precis så som jag vill!

Viktigt med bra team

Det kan vara rätt så tungt för en artist att åka omkring med sina dansare och musiker. Ifall om man inte kommer överens.

- När man reser långa vägar tillbringar man mycket tid med varandra. Om man inte gillar varandra blir det oerhört tungt. Men jag har så tur! Mitt gäng är underbart.

Mer från programmet

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje