Hoppa till huvudinnehåll

IS: Jokerit kan petas ur FM-ligan i höst

Jokerit
Jokerit Bild: Lehtikuva sport 2013

Det är många klubbar i FM-ligan som vill ha ut Jokerit ur kampen redan i höst skriver Iltasanomat. Jokerits ligalicens hänger ihop med Bölearenan som köptes upp av ryska investerare tidigare i somras. Laget ska börja spela i den östeuropeiska KHL-ligan hösten 2014.

Bland de tretton andra föreningarna i FM-ligan finns flera som vill att Jokerit ska ut redan nu. Iltasanomat nämner HIFK, TPS, Tappara och Kärpät bland dem som vill kasta ut Jokerit. FM-ligans ordförande Hannu Penttilä har inte kommenterat saken officiellt.

Jokerits ägare Harry Harkimo vägrar kommenter saken till Iltasanomat men medger att det pågår förhanligar mellan Jokerit och FM-ligan. Delägarna i FM-ligan ska samlas inom kort för att dryfta frågan.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen