Hoppa till huvudinnehåll

Pellinge kursgård skall renoveras

Bild: Ina Antell borgå församling

Pellinge kursgård skall renoveras och är stängd under 2014. Enligt planerna skall den tas i bruk igen år 2015.

- Det handlar om en grundrenovering säger Borgå kyrkliga samfällighets förvaltningssekreterare, Liisa Uussaari. Kursgården är över 30 år gammal så den måste göras mer ändamålsenligt och svara på kraven i dagens läge.

Några större utvidgningar ska inte göras. Den stora frågan har varit om man kan bevara både Pellinge och Karijärvi kursgård. Stig Bäcklund som är vice ordförande i gemensamma kyrkorådet säger att församlingarnas ekonomi leder till att de måste välja och satsa på bara en av kursgårdarna. När Karijärvi kursgård säljs är ännu oklart eftersom den används medan Pellinge kursgård renoveras.

Det finns ingen risk för att skriftskolläger faller bort eller att den svenska verksamheten minskar efter renoveringen säger Bäcklund. Verksamheten fortsätter i det stora hela som förut trots att två församlingar i fortsättningen skall samsas om samma utrymme.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland