Hoppa till huvudinnehåll

Vill sluta innan orgasm

Medan jag fingrar min flickvän visar hon alla tecken på att få orgasm, darrningar, snabb andning, etc. Men hon stoppar mig just före hon egentligen kommer. Kan du förklara detta? Hon säger att det blir för skönt. Hon har aldrig fått en orgasm förut. Finns det nåt jag kan göra?

Suss Åhman, sakkunnig i sexualitet, svarar:

Det finns ett par olika alternativ här. Det ena är att om hon visar alla de här tecknena på det och verkar njuta väldigt mycket, så kan det hända att hon de facto får en orgasm redan under det här. Orgasmer ser inte alltid ut som de gör i porrfilmer eller romantiska komedier eller dylikt. Det kan kännas mer som en varm våg eller vara väldigt intensivt. Ganska många får en känsla efter orgasm att det bara blir för mycket, man klarar inte av mera beröring helt enkelt.

Sedan kan det förstås också vara som du säger, att hon verkligen inte får en orgasm men att det för henne bara känns så himla skönt och intensivt att det blir alltför mycket att fortsätta beröringarna. Hur som helst så måste man helt klart gå enligt hennes känsla. Om hon inte vill att det fortsätter så då är det bara att sluta. Det viktiga är inte om hon fått en orgasm eller inte, utan huvudsaken är att man njuter, och har hon haft det skönt till den punkten så är det alldeles utmärkt bra.

Läs också