Hoppa till huvudinnehåll

Abba på orgel och elgitarr i Ekenäs kyrka

Janne Schaffer (i mitten av bilden) spelar också tillsammans med Lasse Åberg i Electric bana band.
Janne Schaffer (i mitten av bilden) spelar också tillsammans med Lasse Åberg i Electric Banana Band. Janne Schaffer (i mitten av bilden) spelar också tillsammans med Lasse Åberg i Electric bana band. Bild: janneschaffer.se klasse möllberg

Fredagen den 19 juli får Ekenäs celebert besök av Janne Schaffer, en av Sveriges bästa gitarrister. Han har under sin karriär jobbat med bland andra Abba och Bob Marley. På senare tid har han gjort solokarriär.

Janne Schaffer är inte bara gitarrist, han har också komponerat musik, bland annat till några Stig Helmerfilmer.

Han uppträder tillsammans med Markus Wargh, känd orgelspelare, i Ekenäs kyrka. Välgörenhetskonserten börjar klockan 20.

Enligt Janne Schaffer passar orgel och elgitarr bra ihop och kyrkoakustiken är jätte bra just för den typen av musik de spelar. Konserten är instrumental och kommer innehålla bland annat Schaffers egna gitarrstycken och någon Abbalåt samt även klassisk musik av Bach.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland