Hoppa till huvudinnehåll

Prinsen av Cambridge anlände inte oförmärkt

Britternas väntan på en ny tronarvinge belönades på måndagen då hertiginnan Catherines och prins Williams son, prinsen av Cambridge, föddes.

Tusentals människor väntade i går i timmar utanför Buckingham Palace i London för att få höra babynyheter. Mediernas representanter flockades i sin tur utanför förlossningssjukhuset St. Mary dit Catherine tog sig tidigt på morgonen.

De brittiska medierna har bevakat sjukhuset dygnet runt i drygt tre veckor, och medierna har varit fulla med rojalistiska babynyheter.

Bild: Andy Rain / EPA baby

Twitter nära totalkollaps

Mikrobloggen Twitter svämmades över av kommenterar inför meddelandet om den kungliga babyn födsel, och strax efter meddelandet om den lyckliga nedkomsten förekom störningar och dröjsmål i publiceringen på grund av överbelastning.

Många twittrare förundrade sig över uppståndelsen och ansåg att det var obegripligt att en ännu inte född människa kunde ge upphov till tiotals kommentarer i sekunden. Någon påpekade också att det föds 14 syriska barn i timmen på något flyktingläger.

Cirka klockan 22.40 fick världen veta att en son hade fötts drygt fyra timmar tidigare. Mor och son uppgavs må bra och gammelfarmor, drottning Elisabeth vara glad och nöjd och farfar kronprins Charles urlycklig .

Prins William har låtit meddela att han och hans hustru inte kunde vara lyckligare än vad de är.

Premiärministern gratulerar

Premiärminister David Cameron säger att det kommit underbara nyheter från förlossningssjukhuset, och han säger sig vara säker på att människor runt om i Storbritannien och i Samväldet önskar de färska föräldrarna lycka till.

Enligt Cameron är hela nationen stolt över det unga paret som berett den så mycket lycka.

Lyckönskningar har också kommit från bland annat Australien, Kanada och USA, där president Barack Obama med hustru Michelle önskar de färska föräldrarna all tänkbar lycka och välsignelse.

Den kungliga babytemuggen
Den kungliga babytemuggen Bild: EPA / Facundo Arrizabalaga catherine

George eller kanske James?

Vadslagningen om vad den nyfödde ska heta pågår för fullt, skriver The Guardian.

Namnet George har hittills varit vadslagarnas favorit, tätt åtföljt av James och Alexander, uppger BBC.

Folk tror inte att barnet ska ha tilltalsnamnet Edward eller Charles, men de två namnen tippas däremot som andranamn. Också Michael efter Catherines far tros ligga bra till som andranamn.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes