Hoppa till huvudinnehåll

Det var en gång - Yttermark andelsmejeri

Gänget som berättade om det gamla mejeriet i Yttermark
Gänget som deltog i programmet (fr.v.): Karl-Johan Nylund, Lars-Erik Antila, Håkan Böling, Folke Gull och Hedly Frostén. Gänget som berättade om det gamla mejeriet i Yttermark Bild: Yle/Roger Källman yttermark

I vår sommarserie Det var en gång besöker vi platser i Österbotten där tiden stannat upp. Denna gång har turen kommit till ett numera nedlagt mejeri i Yttermark, Närpes.

Mejeriet grundades i bårjan av 1920-talet och verksamheten pågick in på 1970-talet. Nu finns bara byggnaden och minnena kvar.

Ciceron är Lars-Erik Antila, som har många barndomsminnen från tiden då mejeriverksamheten var i full gång. Vi hör också Hedly Frostén som i tiderna arbetade med isupptagning för mejeriet Håkan Böling och Folke Gull, samt Karl-Johan Nylund som numera äger fastigheterna.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten