Hoppa till huvudinnehåll

Simbilen besökte Hopom träsk

Simskola i Liljendal
Simbilsinstruktörerna visar barnen hur man sätter på en flytväst. En av dem föreställer Kajsa Kanin. Simskola i Liljendal Bild: YLE / Hanna Othman Finland,folkhälsan i liljendal

Liljendal- och Lappträskbarnen fick på onsdagen lära sig om bland annat livräddning och bad- och båtvett då Folkhälsans simbil besökte simskolorna.

Folkhälsan i Liljendal och Lappträsk ordnar i år igen simskolor vid Hopom träsk i Liljendal. I år deltar allt som allt 80 barn i simundervisningen, trots att vädret nästan hela tiden varit svalt.

Folkhälsans simbil tar över simundervisningen under en dag för att lära simeleverna om bad- och båtvett. Instruktörerna i simbilen håller bland annat livräddningsdemonstrationer och berättar för barnen hur man kallar på hjälp. Också föräldrarna kan lära sig av det som simbilsinstruktörerna lär ut, och många mammor och pappor stod intresserat och följde med undervisningen i Liljendal.

Bland annat visade instruktörerna Maria Sundman och Kajsa Ek med hjälp av karaktären Kajsa Kanin hur man sätter på en flytväst på rätt sätt.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland