Hoppa till huvudinnehåll

KSF dementerar rykten på webben

En fotboll på gräsplan.
En fotboll på gräsplan. Bild: YLE / Arja Lento fotboll,bollar,Bollsport,gräs,gräsmattor,Fotbollsplan,fotbollsplaner

Kimito Sportförening dementerar de rykten som har florerat på webben. Ryktena har talat om dålig stämning inom damlaget, om att samarbetet med TPS förstör damfotbollen på Kimitoön, och t.o.m. om att hela verksamheten med damlaget skulle vara på väg att avslutas.

Fotbollssektions ordförande Jens Törnqvist säger att ingenting av det här är sant.

- Det är bara rykten som inte stämmer. Inom föreningen har något förslag på att lägga ned verksamheten inte diskuterats, säger Törnqvist.

Om samarbetet med TPS har Törnqvist bara gott att säga.

- Utan samarbetet skulle vårt spelarmaterial inte ha räckt till. Vi skulle kanske med nöd och näppe ha fått ihop till en öppningselva men samarbetet har gett KSF en helt annan bredd.

Törnqvist påpekar också att flera KSF-spelare tack vare samarbetet med TPS har fått pröva på att spela i ligan, vilket naturligtvis är en positiv erfarenhet.

- Dessutom har vi mycket mer än bara ett damlag och t.ex. juniorverksamheten är säkert friskare än den har varit på länge, menar Törnqvist.

Stämningen inom damlaget är det inte heller något fel på, enligt Törnqvist.

- Jag tror inte att det finns ett damlag i hela Finland som har bättre kemi spelare och tränare emellan.

Det har också framförts kritik om att föreningen har satsat för högt och egentligen skulle höra hemma i en lägre division.

- Föreningen har ingen målsättning när det gäller på hur hög nivå KSF ska spela. Vi har helt och hållet gått enligt spelarnas egna mål, säger Törnqvist.

När det gäller fortsättningen är Törnqvist hoppfull. Han tror att KSF:s damlag klarar seriekontraktet och spelar i division 1 också nästa år. Han ser heller ingen orsak till att spelarmaterialet nästa säsong inte skulle vara i stort sett detsamma som i år.

KSF ligger för närvarande på sjätte plats bland åtta lag i den södra zonen i damettan.

Kimito sportförening arrangerar inom kort den nationella fotbollsturneringen Gräsplanscupen, som spelas i Kimito den 3-4 augusti.

Läs också:

KSF-damer spelade oavgjort

Läs också