Hoppa till huvudinnehåll

Tre i ledningen sade upp sig från HS

Paula Salovaara.
Paula Salovaara. Bild: Yle/Rolf Granqvist paula salovaara

Tre personer i ledande ställning har sagt upp sig från tidningen Helsingin Sanomat. Paula Salovaara (bilden), Reetta Räty och Ville Blåfield har alla sagt upp sig.

Salovaara och Räty har varit redaktionschefer och Blåfield utvecklingschef.

De meddelade om uppsägningen på sina Twitter-konton.

Hoppa över Twitterpostning

- Vi vill göra något tillsammans, säger Paula Salovaara. Vi är alla tre goda vänner och vi har länge pratat om att göra något tillsammans. Det har varit en dröm och nu tyckte vi att det är ett lämpligt läge, så nu gör vi det.

Enligt Salovaara är tidpunkten lämplig på grund av allas jobb. Ville Blåfield skulle ha åkt på ett års studieledighet och också Salovaara hade liknande planer. Hon har också rott i hamn stora projekt, som betalväggen. Också på det privata planet passade det alla att göra så här, säger Salovaara.

- Det här är ingen protest till någonting, det är inte ens en kommentar till någonting, säger Salovaara.

Inga smällande dörrar

Också Reetta Räty konstaterar att Helsingin Sanomat har varit en bra arbetsplats och att det inte är fråga om några smällande dörrar.

Ville Blåfield konstaterar också att det var en bra tidpunkt att fatta det här beslutet och att de tre länge har funderat på saken. Helsingin Sanomat står inför nya förändringar och chefredaktörsposten är öppen, så också därför är tidpunkten lämplig. Men någon dramatik är det inte fråga om, betonar också han.

Blåfield berättar att de tre kommer att grunda ett företag, men vad det ska börja syssla med är fortfarande öppet, men någonting med medier blir det nog.

I sociala medier har spekulerats i att det kunde vara något som har att göra med Radio Helsinki, som hotas av att läggas ner.

Venäläinen: Arbetsklimatet bra

Tf. chefredaktören vid Helsingin Sanomat Riikka Venäläinen fick slutlig bekräftelse på uppsägningarna på torsdag morgon. Venäläinen säger att hon kunde vänta att de tre skulle säga upp sig.

Också Venäläinen säger att uppsägningarna inte är förknippade med någon dramatik.

Enligt Venäläinen finns det inga problem i arbetsklimatet vid Helsinigin Sanomat. Hon förnekar att uppsägningarna har något samband med att chefredaktören Mikael Pentikäinen sades upp.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes