Hoppa till huvudinnehåll

Kidnapparen i Cleveland undviker dödsstraff

Bild: EPA/CUYAHOGA COUNTY SHERIFFS OFFICE ariel castro

Ariel Castro, som i åratal höll tre kvinnor i fångenskap i USA, kommer att erkänna brotten och dömas till livstidsfängelse. Han kommer inte att dömas till dödsstraff på grund av en överenskommelse med åklagarna.

Castro har erkänt kidnappning och våldtäkt.

I och med överenskommelsen undviker Castro dödsstraff. I stället blir han dömd till livstidsfängelse utan möjlighet till villkorligt fängelse. Utöver livstidsfängelse döms Castro till tusen års fängelsestraff.

Under åren 2002-2004 kidnappade Castro tre kvinnor som då var i åldern 14,16 och 20. Han höll kvinnorna i flera års fångenskap i sitt hem i Cleveland i USA. En av kvinnorna födde ett barn åt Castro under fångenskapet. Barnet är nu 6 år.

Fångenskapet, som varade i över ett årtionde, slutade förra maj när en av kvinnorna lyckades rymma genom ytterdörren och skrek på grannarnas hjälp.

Castro åtalades sammanlagt för 977 olika brott, bland annat för kidnappning, våldtäkt och misshandel.

Läs också