Hoppa till huvudinnehåll

Lantbruksmuseet visas upp en sista gång

Filip Karlsson ställer ut lantbruksprylar i mängder.
Filip Karlsson ställer ut lantbruksprylar i mängder. Filip Karlsson ställer ut lantbruksprylar i mängder. Bild: Yle/Monica Slotte lantbruksmuseum

På söndag är det årets sista chans att besöka det nya lantbruksmuséet i Tenala, som öppnades i medlet av juni.

På Erikas i Finby gränd har Filip Karlsson samlat allt man kan tänka sig och litet till på temat jordbruksmaskiner, verktyg och attiraljer. Från 1900-talets början och fram till 1980, daterar de sig från, ungefär.

- Jag har fått donationer men också rest runt en del och köpt upp. Folk har tagit kontakt på basen av annonser jag hade i början. Det finns en triangel där jag hittat intressanta grejer och det är Korpo, Korsnäs och Liljendal. Största delen av sakerna kommer ändå från Västnyland och Salotrakten, berättar Filip Karlsson.

Skördetröskor, traktorer, hästsaker och gamla verktyg hör till det man kan bekanta sig med i museet.